Training op locatie

Training op locatie

Beschrijving

Speelt het Nederlands een belangrijke rol in uw bedrijf? Kies dan voor een cursus Nederlands op de werkvloer. Daarbij krijgen uw werknemers les van een docent die veel affiniteit heeft met uw branche. Hierdoor kan de docent zich wat het taalgebruik betreft gemakkelijk verplaatsen in de werknemer.

Om de lessen zo goed mogelijk af te stemmen op de praktijksituatie, vinden we het belangrijk dat docent en de manager van de afdeling regelmatig contact met elkaar hebben. Daardoor krijgt de docent een beter inzicht in werksituaties die voor de werknemer cruciaal zijn, en de manager blijft op de hoogte van de vorderingen van de deelnemers.

Niveaus

Taalbureau Eemland biedt elk gewenst eindniveau aan van A1 t/m C2. Gaan uw werknemers geen officieel erkend examen doen? Dan ontvangen zij van ons na afloop van de cursus, op basis van een eindtoets, een certificaat van deelname.

Hoe lang het duurt om het gewenste eindniveau te bereiken, hangt onder andere van het beginniveau van uw werknemers af. Verder geldt natuurlijk: hoe meer tijd er voor zelfstudie is, hoe hoger het leertempo.

Opbouw cursus

Tijdens de training is er zowel aandacht voor de algemene taalvaardigheid in het Nederlands als voor het specifieke taalgebruik in uw branche. Hierbij richten werknemer en docent zich op de spreek- en schrijftaal die regelmatig op de werkvloer wordt gebruikt. De docent traint bijvoorbeeld met de cursist losse onderdelen van spreeksituaties uit de praktijk, waarop een rollenspel van de gehele spreeksituatie volgt.

Cursusduur en prijzen

Afhankelijk van de beschikbaarheid van uw werknemers zijn er cursussen mogelijk vanaf 2 uur per week. Na een aantal weken kunnen uw werknemers al een significante verhoging in taalniveau bereiken en ze kunnen het geleerde meteen in de praktijk toepassen. Bij een groep van bijvoorbeeld vijf werknemers van ongeveer gelijk taalniveau kunnen wij een scherpe offerte voor u maken.