Recensies

Recensies

Toen ik op zoek was naar een taalschool, zocht ik naar drie eenvoudige, maar zeer belangrijke principes. Ik wilde in een kleine groep studeren,  een hoog niveau van onderwijs en flexibele schooltijden. De keuze was simpel. Dit alles is te vinden bij Taalbureau Eemland in Soest, bij mevrouw Anna Obutelewicz . Hoewel de school nog in de ontwikkelingsfase was, voldeed hij zeker aan al mijn verwachtingen. De lessen zijn vrij intensief, wat zich vertaalde in mijn vermogen om al naar een paar lessen beter om te gaan met het dagelijks leven in Nederland. En dit alles dankzij Anna. De docente is zeer professioneel en in het bezit van een enorme onderwijstalent en kennisoverdracht . Mevrouw Anna heeft haar passie voor Nederlandse les op haar gezicht geschreven, dus elke les is buitengewoon een plezierige ontmoeting met deze moeilijke taal. Lessen worden gegeven in een collegiale sfeer. Tijdens de cursus worden alle vier vaardigheden – luisteren, lezen, schrijven en vooral spreken ontwikkeld. Het heeft geholpen om mijn taalbarrière te overwinnen en heeft het beginnen van communicatie in het Nederlands gestimuleerd in plaats van dat ik Engels ging praten. Een groot pluspunt is ook het aanpassen van het lestempo, het type en de hoeveelheid van het huiswerk aan de leerlingen en hun vrije tijd.
Met het geduld van mevrouw Anna en haar inzet voor haar studenten is in een verrassende tempo vooruitgang bereikt: Ik ben blij dat ik me ingeschreven heb voor de cursus bij Taalbureau Eemland.

De Nederlandse taallessen van Taalbureau Eemland worden afgestemd op de individuele wensen. Hoewel er les wordt gegeven in klassen, had ik het gevoel dat ieder van ons individueel werd behandeld. Kennis wordt gecommuniceerd op een heldere en toegankelijke manier. Lesonderwerpen zijn gevarieerd en mevrouw Anna gebruikt vaak curiosa, nieuwigheden, actualiteiten en illustraties om de lessen levendig te houden . Het viel me op dat mevrouw Anna altijd zeer goed voorbereid was op de les. Je kunt zien dat wat ze doet, doet ze goed en de les wordt gegeven met haar passie. Bovendien worden de lessen in een ontspannen sfeer gegeven. Na 3 maanden merkte ik dat ik vorderingen had gemaakt. Ik denk dat het bijwonen van de lessen me heel veel heeft geholpen en het heeft veel belemmeringen van spreken in een vreemde taal weggenomen.