Nederlands leren

Nederlands leren

Het leren van de Nederlandse taal

Het leerproces bij Taalbureau Eemland is heel intensief. Elke cursus bestaat uit tien bijeenkomsten. Elke les begint met een uur conversatie. Gedurende de cursus worden de lessen ondersteund door een native speaker (*).

Wij richten ons op de spreekvaardigheid, maar wij besteden ook twee uur van elke les aan de schrijf- lees- en luistervaardigheid. Op deze manier worden alle zintuigen geprikkeld en wordt de kennis beter opgenomen. Op deze wijze wordt de betrokkenheid van studenten gemaximaliseerd en zij worden gestimuleerd om interactief met de taal bezig te zijn. Daarmee overwinnen zij hun verlegenheid. Zij ontwikkelen het vermogen om zich volledig te kunnen uiten. Resultaat: de cursisten beginnen te denken en te spreken in het Nederlands. Deze houding helpt om de Nederlandse taal effectief te beheersen en dat op een gemiddeld niveau.

* Een native speaker of moedertaalspreker is een persoon die een taal als kind via een natuurlijk taalverwervingsproces heeft geleerd.

Lesmethode

Communicatieve ‘ping-pong’ methode met de focus op spreekvaardigheid.
Wilt u de taalbarrière overwinnen zodat u een vrij gesprek in het Nederlands kunt voeren? Dat kan wanneer u uw woordenschat verrijkt zodat u het spreken en het schrijven in het Nederlands onder de knie krijgt. Bij Taalbureau Eemland bent u hiervoor aan het goede adres!

Bij het leren van een vreemde taal is spreken belangrijk. Interactie is van belang om het spreken van een vreemde taal machtig te worden. Daarom maken wij gebruik van een interactieve leermethode.

Anna van Dorresteijn-Obutelewicz, oprichter en NT2 docent van Taalbureau Eemland legt uit hoe deze methode werkt:

“Ons taalbureau werkt met een “ping – pong methode”. Dit wordt, bij het leren van een vreemde taal, ook wel de communicatieve methode genoemd. Het lesprogramma bij Taalbureau Eemland is gericht op het ontwikkelen en ondersteunen van spreekvaardigheid. Elke cursus bestaat uit tien bijeenkomsten en elke bijeenkomst begint met een uur conversatie.

Daarnaast is de volledige cursus voorzien van een aantal lessen met een native speaker (*). Onze methode sluit het gebruik van andere methodes niet uit. Doelstelling is om de taal eigen te maken. Wij focussen ons op spreekvaardigheid, maar de overige twee uur van elke les worden besteed aan schrijfvaardigheid, leesvaardigheid en luistervaardigheid.

Op deze manier worden alle zintuigen geprikkeld en daardoor wordt de kennis beter opgenomen. Onze lessen worden zo voorbereid om de betrokkenheid van studenten te maximaliseren en om ze aan te moedigen om interactief te zijn. Daarmee overwinnen zij hun verlegenheid. Zij ontwikkelen het vermogen om zich volledig te kunnen uiten. Resultaat: de cursisten beginnen te denken en te spreken in het Nederlands. Deze houding helpt om de Nederlandse taal effectief te beheersen en dat op een gemiddeld niveau!”

* Een native speaker of moedertaalspreker is een persoon die een taal als kind via een natuurlijk taalverwervingsproces heeft geleerd.